Annie Darling – Pieni kirjakauppa Bloomsburyssa

Annie Darlingin Pieni kirjakauppa Bloomsburyssa houkutteli minua, sillä Bookbeatin esittelyssä sanottiin ”hauska ja romanttinen sarja on taattua lukemista kaikille Jenny Colganin, Jojo Moyesin ja Beth O’Learyn faneille”. Oikeastaan kaikki mainitut kirjailijat ovat lukulistallani, kun kaipaan kevyempää luettavaa. Tämä kirja ei millään tavalla vienyt jalkoja alta tai oikeastaan saanut edes ajattelemaan mitään suuria. Pelkäsin alusta asti hyvin perinteistä, ennalta arvattavaa loppua ja hahmot hieman ärsyttivät minua kaikessa stereotyyppisyydessään. Kuitenkin kirja oli ihan leppoista kuunneltavaa ja luulenpa, että kun jatko-osat tähän sarjaan Bloomsburyn kirjakauppa julkaistaan, tulee ne jossain vaiheessa kuunnelluksi. Uskon niidenkin olevan taattua aivot narikkaan ja vaaleanpunaiset lasit päähän -aikaa, kun sellaista kaipaa.

Mitä tämä kirja sai pohtimaan, oli haaveet ja niiden toteuttaminen. Omissa suurissa, pelottavissa unelmissani haluaisin juuri tuollaisen työn – pienen kirjakaupan tai muun minulle sopivan myymälän, jota voisin toteuttaa juuri omilla ehdoillani. Kirjojen myyminen olisi vain pieni osa tuloja ja sen ympärille voisi kehittää paljon kaikenlaista muuta, esimerkiksi tapahtumia. Tietenkin kaiken pitäisi tapahtua, kuten tämän kirjan päähenkilölle Posy Morlandille – täydellisen kohteen periminen.

Posyssa minua kiukutti hänen päättämättömyytensä ja kyvyttömyys ottaa apua vastaan. Luulenpa, ettei sitä turhaan sanota, että ihmisissä rasittaa ne puolet, jotka itsessä on. Olen hyvinkin paljon Posyn kaltainen näissä asioissa. On hauskaa lukea kirjaa, jossa hahmo toimii juuri niin kuin itse todennäköisesti toimisi, mutta lukijana on helppo tuhahdella ”totta kai kannattaisi nyt valita noin” ja ”mikset vain tee päätöstä ja mene sen mukaan??”. Tämä taitaa myös olla yksi syy, miksi kirjoja on hyvä lukea ja miksi kirjojen lukeminen kasvattaa. Tuntuu ihan terveelliseltä lukea itsensä kaltaisesta ihmisestä, nähdä ikään kuin oma toimintansa ulkopuolisena ja hieman arvostella. Ehkä ensi kerralla, kun itse pitää päättää jotain, muistan omat tuhinani Posylle ja oma päätöksenteko hieman helpottuu?


Annie Darling – Pieni kirjakauppa Bloomsburyssa 🎧
Alkuperäisteos: The Little Bookshop of Lonely Hearts
Suomentaja: Saara Pääkkönen
Tammi, 2022
Lukija: Rosanna Kemppi

✨✨✨

Sopii haastekohtiin (omien kriteerieni mukaan, joidenkin mielestä näitä olisi varmasti enemmän, joidenkin mielestä vähemmän): 3. Kirja, jonka tapahtumissa haluaisit olla mukana
7. Kirja kertoo ystävyydestä
10. Kirjan nimi on mielestäsi tylsä
22. Kirja sisältää tekstiviestejä, sähköposteja tai some-päivityksiä
37. Kirjan kansi tai nimi saa sinut hyvälle mielelle
38. Kirjassa toteutetaan unelma tai haave
43. Kirja sopii ainakin kolmeen haastekohtaan
44. Kirja on julkaistu vuonna 2022


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s